Bezchmurnie 5.5

ZSCKR: Pożegnanie absolwentów 2019

Autor: ZSCKR Powiercie 06 Maj 2019 przeczytasz w ok. 2 min.
ZSCKR: Pożegnanie absolwentów 2019
©
(0) | Czytano:
5,131 razy | przeczytasz w ok. 2 min.

26 kwietnia 2019 roku to dzień, w którym edukację w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Powierciu zakończyli uczniowie klas czwartych Technikum Mechanizacji Rolnictwa oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych

R E K L A M A
0
Czytano:
5,131 razy
Udostępnij

Pożegnanie rozpoczęło się od przemówienia pana Mariana Aleksińskiego, który był dyrektorem przez pierwsze trzy lata nauki tegorocznych absolwentów w placówce. Następnie głos zabrał obecny dyrektor szkoły pan Marek Sobolewski. W imieniu całej społeczności szkolnej maturzystów pożegnał Dominik Podolski, a kilka słów podziękowań ze strony uczniów klas czwartych wygłosił Franciszek Strybel. Następnie przyszedł czas na wręczenie nagród książkowych, rzeczowych, statuetek i pamiątkowych dyplomów dla najlepszych uczniów za dobre wyniki w nauce, prace na rzecz szkoły, godne reprezentowanie szkoły oraz osiągnięcia sportowe. Uczennice, które osiągnęły najwyższą średnią ocen: Patrycja Leśniewska z klasy IV Technikum Mechanizacji Rolnictwa oraz Karolina Rodak z klasy IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, otrzymały wyjątkową nagrodę, którą jest pięciodniowy rejs po Morzu Bałtyckim. Wręczenie świadectw ukończenia szkoły przez wychowawców klas panią Monikę Majchrzak - Falborską i panią Anetę Kupis było zwieńczeniem części oficjalnej pożegnania.

Tegoroczna część artystyczna przyjęła formę uroczystej gali "VIVA NAJ". Uczniowie klas czwartych zostali nagrodzeni w wielu różnorodnych kategoriach odzwierciedlających ich wyjątkowe role, które pełnili w szkole, jak również ich cechy charakteru, które zapadły w pamięć młodszym kolegom i koleżankom. Zwycięzcy otrzymali klucze płasko oczkowe lub drewniane szpatułki z pamiątkowym grawerem. Program artystyczny przygotowali uczniowie klas trzecich pod kierunkiem wychowawców. Od młodszych kolegów i koleżanek maturzyści otrzymali również słodką niespodziankę w postaci tortu upieczonego przez uczennice klas III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technikum Architektury Krajobrazu.

Oceń artykuł

0%
0%
0%
0%
0%
0%
Oddanych głosów: 0
R E K L A M A
R E K L A M A
Komentarze (0)
dodając komentarz akceptujesz regulamin. Pamiętaj o wzajemnym szacunku! HejtSTOP
Gmina Babiak
Obchody Święta Niepodległości w Babiaku - sprawdź harmonogram wydarzeń
8 godziny temu 706

Obchody Święta Niepodległości w Babiaku - sprawdź harmonogram wydarzeń

Biblioteka
Wybrano Mistrza Pięknego Czytania Powiatu Kolskiego 2024
8 godziny temu 3,763

Wybrano Mistrza Pięknego Czytania Powiatu Kolskiego 2024

Gmina Kłodawa
20-lecie Szkoły Podstawowej SPSK w Wólce Czepowej [FOTO]
18
8 godziny temu 1,493

20-lecie Szkoły Podstawowej SPSK w Wólce Czepowej [FOTO]

Przetargi i ogłoszenia
Jagoda Świderska, zawodniczka UKS KKS „Kiełbaska” w Kościelcu liderką półfinałów Mistrzostw Polski Juniorów
10 godziny temu 544

Jagoda Świderska, zawodniczka UKS KKS „Kiełbaska” w Kościelcu liderką półfinałów Mistrzostw Polski Juniorów

Miasto Koło
Wielkopolska ratuje żywność!
1 dzień temu 1,389

Wielkopolska ratuje żywność!

MS
Miasto Koło
Sklep ACTION prosi o zwrot niebezpiecznego produktu
1 dzień temu 14,388

Sklep ACTION prosi o zwrot niebezpiecznego produktu

R E K L A M A

Newsletter - bądź na bieżąco

Dołącz do listy czytelników Newslettera, i otrzumuj specjalnie przygotowane dla Ciebie zestawienia informacji. Korzystanie z newslettera jest dobrowolne, darmowe i w każdej chwili istnieje możliwość rezygnacji. Dodając adres do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych