(1)|
Czytano: 4,516 razy |
przeczytasz w ok. 3 min.
Delikatesy Mięsne Sokołów zapraszają serdecznie do zapoznania się z ofertą oraz zakupów w kolskich sklepach. Szczególnej uwadze polecają nowy produkt - Uczta Qulinarna (wołowina) oraz Naturinno.
Uczta Qulinarna to linia produktów wołowych przygotowanych specjalnie z myślą o naszych klientach. Aby sprostać wysokim wymaganiom i oczekiwaniom konsumentów Sokołów przeanalizował zmieniające się trendy i stworzył wyjątkową ofertę.
Wołowina to ogólne określenie mięsa pochodzącego od bydła hodowlanego, głównie byków i jałówek rzeźnych w wieku powyżej jednego roku. Szczególne miejsce zajmuje w kuchni europejskiej i amerykańskiej. Należy również do jednych z najpopularniejszych mięs spożywanych na świecie. Jest niedoceniana w naszym kraju ze względu na małą znajomość jej szerokiego zastosowania kulinarnego. A przecież to szlachetny gatunek mięsa, zaliczany do najcenniejszych pod względem wartości odżywczych. Z tego powodu ”SOKOŁÓW” S.A. podjął szerokie działania, które mają spowodować, by na polskich stołach wołowina pojawiała się znacznie częściej.
Przeprowadzono gruntowną analizę głównych rynków na świecie. Zbadano hodowlę bydła, ofertę i zastosowanie kulinarne mięsa wołowego w Ameryce Południowej, USA, Nowej Zelandii i Europie. Korzystając ze zdobytej wiedzy i doświadczenia renomowanych szefów kuchni stworzono całkowicie nową linię produktów wołowych pod marką „Uczta Qulinarna”. Obejmuje ona szeroką gamę mięs z kością i bez kości, które są oferowane w postaci całych elementów oraz mniejszych porcji. W celu poprawy kruchości i smakowitości wołowiny poddaje się ją procesowi dojrzewania w specjalnych pomieszczeniach o odpowiedniej temperaturze i wilgotności.
Produkcja sokołowskiej wołowiny odbywa się w Oddziałach w Kole i Tarnowie. Zakłady wyposażone są w nowoczesne linie produkcyjne, a sam proces przebiega wg światowych standardów. Mięso jest pozyskiwane ze zwierząt z polskich gospodarstw. ”SOKOŁÓW” S.A. przywiązuje szczególną uwagę do zapewnienie wysokiego poziomu dobrostanu zwierząt, co wpływa na walory smakowe finalnego produktu. Gwarancją bezpieczeństwa i wysokiego standardu wołowiny z SOKOŁOWA jest funkcjonujący System Zarządzania Jakością oraz stały nadzór weterynaryjny, co dodatkowo potwierdzają posiadane certyfikaty BRC i IFS.
Produkty pod marką „Uczta Qulinarna” to soczysta i krucha wołowina o gwarantowanej jakości!
NATURRINO to nowa linia produktów inspirowana naturą. Wędliny oznakowane zielonym listkiem NATURRINO, charakteryzują się delikatnym smakiem, podkreślonym dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw. Brak konserwantów, fosforanów i glutaminianu sodu to tylko niektóre z zalet tych wędlin. Naturalne składniki, odpowiednio selekcjonowany surowiec, ogromne doświadczenie produkcyjne i bardzo wysokie standardy jakościowe ”Sokołów” S.A., to elementy wpływające na wysoką ocenę wędlin NATURRINO zarówno przez specjalistów, jak i konsumentów.
Zapraszamy do sklepów w Kole, gdzie znajdziecie pełną ofertę produktów:
ul. Toruńska 262 oraz ul. Włocławska 6.
Na miejscu rozbijamy mięso na kotlety i rolady.
Zapraszamy
Witam tak to prawda wolowiny jemy malo bardzo malo ,ale to nie znaczy ze jest zapomniala tylko dlatego ,a w szczeglnosci tylko dlatego ze jest droga bardzo droga ceny nie sa adekwatne do naszych pensji dlatego musimy jesc kuczki.