W tegorocznej, trzeciej edycji plebiscytu prowadzonego przez MAKRO Polska udział wzięło 139 restauracji z 7 różnych regionów Polski. Swój głos oddało blisko 21 tysięcy osób.
Uczestnicy plebiscytu głosowali na najlepsze lokale na stronie internetowej programu www.polskieskarby.pl do 28 lutego 2022 roku. Osoby, które odwiedziły restauracje znajdujące się na szlaku Polskich Skarbów Kulinarnych, mogły przyznać każdej z odwiedzonych restauracji od 1 do 5 „koron”, wyróżniając te restauracje, które ich zdaniem pozytywnie wyróżniły się na tle innych.
Zwycięzców prezentuje specjalny album „Najlepsza Restauracja 2022”, wydany przez MAKRO Polska. Oprócz listy restauracji w albumie znajdują się opowieści o dawnej polskiej kuchni regionalnej oraz o kultowych daniach i potrawach z różnych części kraju. Kuchnia bowiem to istotna część bogatej kultury narodowej, którą MAKRO Polska z radością przywołuje właśnie dzięki programowi Polskie Skarby Kulinarne. Co więcej, w trwającej już kolejnej edycji plebiscytu udział bierze aż 340 lokali z 15 polskich regionów. Jakie to restauracje, przekonacie się Państwo odwiedzając stronę www.polskieskarby.pl/szlak-kulinarny.
Kolska Restauracja znalazła się w gronie najlepszych w Wielkopolsce. Nagrodę otrzymało danie:
Manager restauracji potwierdza, że danie to jest sprzedażowym hitem!
Korzystamy z lokalnych produktów np. masło z OSM Koło, ekologiczny sum afrykański z Piły, świeżo palona kawa z Poznania, piwa z rzemieślniczego Browaru Jana, mięso od lokalnych rzeźników, ekologiczny sok z kolskich aronii.
- podkreśla Paulina Ludwiczak
10% z każdego sprzedanego deseru przekazujemy na Stowarzyszenie Budowy Pomnika-Ławeczki Czesława Freudenreicha w Kole
- dodaje manager restauracji
Restauracja w Hotelu Mazurek czynna jest w każdy weekend - zapraszamy!