W najbliższy piątek otwarta zostanie nowa restauracja w naszym mieście. Beefteka i Browar Koło to propozycja, jakiej mieszkańcy Koła jeszcze nie doświadczyli.
Ściśle wyselekcjonowane mięsto produkowane przez firmę właścicieli restauracji to jedna z największych domen tego miejsca. Steki przyrządzane na najwyższym poziomie przez szefa kuchni, który do Koła przyjechał z trójmiasta, gdzie pracował w najlepszych kuchniach.
Ukończył 5-letnie technikum gastronomiczne. Prawdziwej pracy w gastronomii zaczął się uczyć w Irlandii- tam pracował w restauracji "Mint" połączonej z kasynem; następnie pracował w hiszpańskiej restauracji "Boqueria", gdzie poznał smaki przeróżnych tapasów i doświadczył na własnej skórze, co znaczy tabaka na kuchni. Później prowadził irlandzką kuchnię lunchową. Po powrocie do Polski pracował w hotelu 4-gwiazdkowym, następnie w Port Sztynort, aż wylądował w trójmieście i tam od 7 lat zajmował się kuchnią wegetariańską i wegańską, od Green Way, gdzie był szefem kuchni, po manna 68. W międzyczasie był też szefem kuchni w restauracji z owocami morza "Krewetkarnia".
Ciekawymi pozycjami w menu będa z pewnością dania wegetariańskie i wegańskie. To właśnie w Beeftece spróbujesz chociażby steka z kalafioru.
Menedżerem restauracji został Radosław Małecki, który doskonale zna lokalny biznes i potrzeby klientów z zakresu gastronomii. To właśnie On oprowadził nas po nowym lokalu i opowiedział o tym, co zjemy i wypijemy w tym muejscu od najbliższego piątku.
Kolski Browar - tego jeszcze nie było! Restauracja wyposażona jest w aparaturę do warzenia piwa najwyższej jakości. Warto spróbować chociażby piwa miodowego, którego produkcja opiera się o miód z lokalnych pasiek.
Nie chcemy zdradzać zbyt wiele. Sprawdźcie sami!
ul. Sienkiewicza 35, Koło