Fabrico to miejsce inspirowane klasyką kuchni włoskiej. Od początku istnienia dbamy o to, by w naszym menu każdy znalazł coś dla siebie. Serwujemy pizzę, makarony i inne włoskie specjały według klasycznych receptur, a także dania kuchni regionalnej i europejskiej, autorskich przepisów naszego Szefa Kuchni.
Używamy produktów świeżych, naturalnych i nieprzetworzonych, bez zbędnych chemicznych dodatków. Ogromną część naszych produktów sprowadzamy w imporcie bezpośrednim z Włoch.
Często są to produkty pochodzące z kontrolowanych, ekologicznych upraw, z rodzinnych farm posiadające długoletnią tradycję i historię.
Większość produktów posiada certyfikat Chronionej Nazwy Pochodzenia P.D.O. (Protected Designation of Origin). Jest to oznaczenie przyznawane przez Unię Europejską produktom rolnym lub artykułom spożywczym, których jakość czy wyjątkowa charakterystyka jest bezpośrednio związana z danym regionem geograficznym i występującymi w nim czynnikami naturalnymi. We Włoszech certyfikat ten oznaczany jest skrótem D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta).
Stawiamy na jakość. Uważamy, że doskonały produkt obroni się sam, nie potrzebuje wielu dodatków. I na takich produktach budujemy nasza prostą w składniki, ale bogatą w doznania kulinarne kuchnię.
Fabrico od 2019 roku jest partnerem włoskiej Accademi Pizzaioli - największej i najbardziej prestiżowej Akademii Pizzy na świecie. W restauracji odbywają się profesjonalne szkolenia pod okiem wykwalifikowanych instruktorów.